'Tmmy2win' pakt 2de plaats en $ 84.000 in de Sunday Warm-Up

|

Veel Nederlanders spelen elke zondag op PokerStars om maar die ene grote klapper te kunnen maken. Helaas te vaak zonder succes, maar deze week was het 'tmmy2win' die ruim $ 84.000 won met zijn 2de plaats in de wekelijkse Sunday Warm-Up.

Voor PokerStars deed 'tmmy2win' zijn verhaal:

"Zondag 11 januari ging ik dus voor de zoveelste keer maar weer eens voor een zondagavondje poker zitten. Op het programma stonden de Sunday Warm-Up, de 100fo, de 100 rebuy, de Sunday Million, de 215hu en de Sunday 500. Nu zal ik maar eerlijk bekennen dat ik echt een haat-liefdeverhouding met de zondag heb. Ik heb er mijn grootste cash ooit gemaakt (23k door de 215hu te winnen) maar doorgaans is de zondag voor mij toch een redelijk drama, ik speel vaak met de totaal verkeerde mindset. Iets in de trend van: ik speel wel omdat dat eigenlijk verplicht is voor elke zichzelf respecterende pokerspeler, maar ik wil liever toch ook niet te laat mijn bed in. Enfin, wat liep dat deze keer anders!

In de SWU en SM lijkt het altijd alsof je erg deepstacked begint, maar je komt er vaak al snel achter dat er al heel snel erg grote potten worden gespeeld. Een goede start is dan voor mij ook essentieel. Nou die kreeg ik ook: bij de blindlevels 50/100 sta ik nog steeds op de beginstack van 10000 punten en krijg ik in de SB Q-Tc. Vaak is dit voor mij een autofold, maar dit keer wordt er tot aan de button gefold waar 'ronaldgrauer' opent naar 300. Ronaldgrauer is een regular op de high stakes, een aardige kerel maar wel iemand op wie ik veel notes heb, wat ook beïnvloedt hoe ik de hand hier speel. Ik flat dus vanuit de BB, en de flop komt: 3c-Qs-8c, Ronald bet hier 400 uit en ik maak er 1200 van, Ronald callt. Turn is de 9d, ik besluit opnieuw te betten en maak er 2100 van, ook hier callt ronald. De river laat een Jc zien, waarmee ik mijn flush maak. Ik bet hier 4200 uit en ronald snapcallt en draait ook Qh-Th om voor de gemaakte straat. Hier had ik dus mijn lekkere begin.

Hierna kom ik bij 'gioforce' aan tafel, naast forumlid op mijn favoriete pokerforum ook stadgenoot van mij en dus erg leuk om aan tafel te hebben! Er werd mij ook gevraagd hoe ik dit toernooi beleefd had, in een roes of was ik volledig geconcentreerd? Nou eerlijk gezegd heb ik het toernooi niet anders beleefd dan normaal, ik werd gewoon moe na middernacht etc. Het was echter wel een heel apart toernooi voor mij, nooit eerder heb ik geloof ik een toernooi gespeeld zonder 'geluksmomenten'. Daarmee bedoel ik dat ik in het hele toernooi slechts 1 bad beat heb gehad en er ook slechts een heb uitgedeeld. Voor de rest was het voor mij echt een soort cruise door het toernooi heen, ik hoefde maar weinig echt moeilijke beslissingen te nemen, kreeg grote handen afbetaald en als ik dan een keer een flipje had, dan won ik die ook. Erg lekker allemaal voor mij maar wel een beetje saai om die handen te gaan vertellen.

SunWarmUp011109.jpg

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De volgende echt interessante hand vindt dan ook pas plaats aan de finaletafel, ik ben de handhistory een beetje kwijtgeraakt maar hij ging als volgt: in de BB krijg ik Q-2 gedeeld, iedereen foldt tot aan de SB die complete. De flop komt X-X-2 met twee harten en mijn tegenstander bet 50% pot, ik call hier. Op de turn valt een vrouw en mijn tegenstander schuift hier al zijn muntjes naar het midden, de exacte hoeveelheid weet ik niet meer, maar het was nogal een giga-overshove zullen we maar zeggen. Na lang nadenken besluit ik dan toch dat ik hier voor de winst speel en besluit ik te callen, waarop mijn tegenstander 4h-5h van harten omdraait voor de flushdraw. Die valt niet en ik mag heel wat virtuele chips stapelen.

We zijn dan nog met vier man over. Twee spelers daarvan spelen vrij tight, doen geen rare dingen en heb ik weinig van te vrezen. De ander is BigRed0000, iemand die echt overagressief speelt en hele rare dingen uithaalt. Ik dacht eerst dat het een legitieme fish was, maar zoals later ook 'RaSZi' in het SWU-topic vermeldde kon deze meneer er toch echt wel wat van. Hij won de meeste potten van iedereen maar kreeg uiteindelijk toch een zware klap te verwerken, waarna hij naar mijn idee een beetje op tilt raakte. Toen hij zijn chiplead en dus ook zijn bully power verloor, zag ik mij kans om die dan maar eens even over te nemen. Met veel preflopreraises en enkele 3bets pakte ik iets van 10 van de volgende 15 potten, waarmee ik mijn stack aardig kan uitbreiden. Vervolgens vind ik dan Ac-Ad utg en maak ik mijn zoveelste 2,5BB raise. Bigred is dan volgens mij al aardig op tilt en is mijn gebully redelijk zat. Op het moment dat hij in de BB niet autofold hoop ik alleen maar '1 time pls 1 time' en ja hoor, BigRed schuift al zijn fiches naar het midden. Dit was nog niet zomaar een shove, want mijn raise was naar 750000 en hij shovede voor 6 miljoen, ik snapcall natuurlijk en hij flipt 10s-8h over voor de complete bluf, het board blanked out en ik ga naar 20 miljoen chips.

Daarna wordt er gevraagd om een deal en ik wil best de cijfertjes zien. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit een deal gemaakt heb! Mijn main tournament is toch wel de 100R en daar vinden echt nauwelijks deals plaats. In het forum tuimelt het advies over elkaar heen (waarvoor dank!). Ik ben duidelijk degene met de edge aan tafel en ga daarom ook niet zomaar met alle deals akkoord. Al voordat de bedragen bekend worden zegt een van de spelers: ik wil 60k. Nadat de bedragen bekend worden en hij zelfs 'recht' blijk te hebben op 64k, neemt hij ineens daar ook geen genoegen meer mee en wil hij 67k. We komen dus niet tot een akkoord en spelen door. Ik heb op dat moment 20 miljoen chips tegenover 11 en 9 miljoen voor hen. Nog geen 4 handen later bust de een de ander en zijn we heads-up. Hij staat geloof ik iets meer dan een miljoen chips op mij voor en wil weer een deal maken. We besluiten het precies door midden te choppen met nog 10k om voor te spelen. Direct hierna had ik hier wel een beetje spijt van aangezien ik toch wel veel meer heads-up ervaring heb. Maar direct na het toernooi natuurlijk niet meer.

Eenmaal bezig aan de hu voel ik me snel gemakkelijk op mijn terrein. De 19 tegenover 21 draait snel om in mijn voordeel, totdat hij ineens besluit dat deze tactiek niet gaat werken. In plaats van potjes spelen besluit mijn tegenstander om te folden of gigantisch te overbetten/shoven. Voor mij natuurlijk prima, ik ga gewoon door met mijn spel en wacht op een grote hand om het af te maken. Die hand kwam er ook, ik kreeg Qc-Qd gedeeld en kon de overwinning al ruiken, helemaal toen er weer een overbet kwam. Helaas werden mijn vrouwen gekraakt door de K-8 van mijn tegenstander en keek ik ineens tegen een dikke achterstand aan. Ik kwam nog wel enigszins terug door met pocket zessen een all in te winnen van 5-6, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Ik moet zeggen, dat het voor mij een erg frustrerende heads-up was. Ik was echt een gigantisch cardrack, kreeg de ene pocket koningen na de ander, heb geloof ik wel 15 echte monsters gehad, maar kreeg slechts 1x actie en dat was op de pocket vrouwen. Nadat het was afgelopen dus toch nog even teleurgesteld, maar ach dat was de volgende ochtend ook weer over.

Er is mij ook gevraagd wat ik nu met het geld ga doen. Tja, ik speel eigenlijk al vrij hoge limieten dus wat poker betreft zal er niet erg veel veranderen. Ik had het plan al in mijn hoofd zitten om me voor de PokerStars EPT Dortmund in te kopen met FPP's. Ik heb daar geloof ik nog iets meer dan een ton aan FPP's voor nodig, dus misschien kan ik me nu wel gewoon inkopen! Ik hoop dat dit een beetje interessant was om te lezen. Ik wil bij deze nog even alle railers en alle mensen die me gefeliciteerd hebben bedanken en tot de volgende keer"!

'Tmmy2win'


About this Entry

This page contains a single entry by Steven Smith published on 13 januari 2009 13:32.

livelikunger leeft als een Sunday Million-kampioen! was the previous entry in this blog.

SpaceyFCB wint de Sunday Warm-Up is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.