Team PokerStars Holland Pro Joep van den Bijgaart over zijn WSOP 2009

|

JoepVDBijgaartklein.jpgHet zit erop! De WSOP 2009 is helaas tot een einde gekomen. Het begon allemaal zo mooi op 27 juni. Ik won mijn eerste ronde van het $1500,- Limit Shootout. Ik speelde erg lekker en had gelijk gecasht op mijn eerste WSOP event ooit.

De dag erna werd het nog mooier, ik wist zelfs de finale tafel te bereiken. Zoals iedereen weet liep die niet gesmeerd en ik werd helaas 7de. Wel had ik een super goed gevoel aan het toernooi overgehouden en had ik super veel zin om de rest van de toernooien te gaan spelen.

JoepVDBijgaart.jpg
Team PokerStars Holland Pro Joep van den Bijgaart

De $1500,- freeze-out vloog ik er al vroeg op de dag uit door een megapot te verliezen met A-K tegen Q-J. Ook in de $5000,- 6-max ging het supergoed. Helaas verloor ik daar een grote pot met 9-9 vs de A-A van Shaun Deeb. Daarna had ik nog een 20 bb's over maar die klap kwam ik niet meer te boven.

Voor mijn gevoel heb ik in de toernooien erg goed gespeeld en weinig fouten gemaakt. Het Main Event stond op het programma en mijn volledige focus ging daar naar uit. Op zaterdag 4 juli moest het dan gaan gebeuren. De dag liep erg goed voor me en ik sloot de dag af met 65K waarbij de beginstack 30K was. Een erg goede start dus en vol vertrouwen ging ik door naar dag 2. Op dag 2 begon het meteen al niet goed en nadat ik voor de eerste pauze op een, op z'n zachtst gezegd, extreem vreemde manier uit de pot werd gebluft had ik nog 45K over. Niks aan de hand natuurlijk met blinds van 250/500 met 50 ante. Echter toen mijn A-A niet bleven staan tegen de J-J van Juha Hellpi was het toernooi voor mij over.

Ik zal proberen wat leuke handjes te bespreken die ik me nog weet te herinneren. Sommige dingen kunnen niet kloppen omdat ik stacksizes en betsizes niet precies meer weet.

De dag begon erg goed voor mij, mede door de volgende hand. De speler in eerste positie besloot 300 te openen en ik zat in de SB met 99. Easy call natuurlijk en ik flop de 2nd nuts op een J-9-6 flop. Ik check naar de IR toe en hij bet 600. In toernooien als deze is het zaak om je nuts-handen keihard te spelen. De meeste mensen hebben nog nooit van de fold knop gehoord en houden er niet van gebluft te worden. Ik besluit te raisen naar 2050 en krijg een call. De turn is een prachtige 2. Ik bet hier 3.850 in een 4.850 pot. Ook deze bet callt hij. Hij zal hier vaak een overpair hebben, set zessen of A-J/Q-T. Als het een enorme vis is misschien ook nog wel K-/Q-J, maar die kans acht ik niet groot. J-J zal hier de turn 100% van de keren raisen omdat die het geld er gewoon in wilt krijgen. Op de river valt voor mij denk ik de 1 van de betere kaarten van het deck, een boer. De pot is 12.500 en ik besluit 12.450 te betten omdat ik denk dat deze kaart vaak z'n range goed zal hitten en ik verwacht dat hij die toch niet kan folden. Na enige tijd nadenken callt, ik show en hij muckt.

Enkele handen daarvoor speel ik nog een opmerkelijke hand. Een speler in vroege positie opent naar 300 en ik zit in de BB met K-K. Ik besluit hier alleen te flatten. Mijn hand is anders heel face up omdat ik verwacht dat hij verwacht dat ik alleen A-A en K-K zou 3-betten preflop in die positie. Door hem op deze manier te spelen hou ik mijn hand verborgen en speel ik al niet meteen een grote pot uit positie. 3-betten heeft ook weinig zin omdat bijna alle handen waarmee hij pre-flop opent daar ook zullen callen en hij van alles uit kan halen omdat ik vaak toch maar 1 pair zal hebben en hij me daar makkelijk vanaf kan raisen. Wanneer we minder diep zitten zal ik hier eerder 3-betten maar ik vond dit nu geen ideale spot. Anyway, de flop was Q-T-8, niet geweldig natuurlijk en ik check-call zijn bet van 400. Op de turn komt een lelijke boer die veel handen uit z'n range zal hitten. Ik check en hij checkt behind. Een 9 of A-K zal hier altijd door betten dus die kan ik wel wegstrepen uit z'n range. Op de river maak ik misschien een iets te marginale valuebet die hij snapcallt met J-J.

Nog een bizarre hand speelt zich af aan het einde van dag 2 waarbij ik met T-7s in een gelimpte flop een straat flop op een flush board. Op de turn gaat alles erin met 4th pair no kicker tegen een donk die mij er nog probeerde uit te bluffen terwijl ik ongeveer 100:1 kreeg. Ty sir!

Al met al een lekker dagje waarbij ik dus eindigde met 65K. Nadat ik zondag weer wat online toernooien had gespeeld met hetzelfde resultaat als afgelopen 5 maanden, 0,0 dus, begon ik vandaag weer met vol goede moed aan dag 2. Doordat de taxichauffeur een rare omweg had genomen richting het Rio kwamen we een kwartier te laat. Het goede nieuws was dan wel dat ik waarschijnlijk aan de zwakste tafel in de zaal zat dus ik kon er mee leven. In 1 van de eerste handen kreeg ik gelijk Ah-Qh gedeeld en ik besloot te raisen. Een wat oudere man in de Small Blind callt en de flop is Q-8-6 met 2 harten, NUTS! Hij bet 1.600 uit en ik besluit te raisen naar 4.875. Hij callt vrij snel en de turn is een 8. Ik besluit hier behind te checken voor potcontrol en de turn komt een 9. Hij checkt weer vrij snel en ik bet 5.600. Hij zegt meteen RAISE en ik begin al te zuchten. 24K chips vroeg meneer in totaal om de showdown te zien. Na lang wikken en wegen besloot ik hier niet mee in te stemmen omdat ik bijna geen optie zag dat hij hier ooit zal bluffen. Iedereen aan wie ik deze hand voorlegde was het met mij eens dus ik denk dat ik wel een goeie fold maak daar.

De hand voor de break waarvan ik op tilt raakte was de volgende; De speler in kwestie maakt in vroege positie 1.100 in het 200/400 level. 2 vissen callen en ik heb A-Qo in de SB. Ik besluit hier te 3-betten naar 6.200 en ze callen alle drie! Er waren 2 mensen redelijk short dus ik nam me al voor om nooit te bluffen in deze pot. De flop kwam A-K-7 met 2 ruiten. Ik besloot 12.350 te betten en hij insta-miniraist naar 25K. De 2 vissen foldden en ik had hier een beslissing voor 80% van mijn stack. Na echt 3 minuten in de tank te hebben gezeten en tot de conclusie te zijn gekomen dat hij hier eigenlijk nooit kan bluffen besloot ik te folden. Hij showt nog even K-Q en ik was hier uiteraard niet blij mee. Voor hem is dit echt de slechtste spot ever om te bluffen omdat A-Q de slechtste hand is hier die ik ooit kan spelen. Ook omdat hij nog showdownvalue had met K-Q maakt de hand nog slechter gespeeld.

Na de break had ik nog 45K over en na wat gefold te hebben was het iets minder als 40K geworden. Deze gingen er uiteindelijk in met A-A tegen J-J op een J-T-3-2 board, verder niet echt een boeiende hand.

De WSOP zit erop, tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen vol EPT's en hopelijk volgend jaar weer de World Series. Nadat ik terug ben gekomen in Nederland is het plan om een maand volle bak online te grinden. Hierna staan waarschijlijk EPT Barcelona en de WCOOP, de World Championship Of Online Poker op Pokerstars op het programma. Ik hoef me dus niet te vervelen aankomende tijd!!


About this Entry

This page contains a single entry by Steven Smith published on 30 juli 2009 13:04.

Sunday Million en Sunday Warm-Up uitslagen van 26-07-09 was the previous entry in this blog.

Italian Poker Tour en Extreme satelliet-toernooien op PokerStars is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.